BLAGDANSKIM DRUŽENJEM ZAKLJUČENA JUBILARNA GODINA NAŠE UDRUGE I RAZMIJENJENE ČESTITKE I NAJBOLJE ŽELJE ZA RAZVOJ HRVATSKO-TURSKOG PRIJATELJSTVA U NOVOJ 2020. GODINI

U ponedjeljak, 16. prosinca velikim blagdanskim Turkish Delights Partyjem u Kulturnom centru Mesnička u Zagrebu, svečano je zaključena Jubilarna godina u kojoj je HTUP obilježio 25. obljetnicu svoga osnutka. Predstavnici Udruge i turske zajednice u Hrvatskoj razmijenili su zahvale na ostvarenoj suradnji te uputili čestitke za nadolazeću 2020. godinu, uz želju da se program suradnje na razvoju hrvatsko-turskog prijateljstva uspješno nastavi.

Na blagdanskome druženju okupilo se oko 120 članica i članova HTUP-a, predstavnika Veleposlanstva Republike Turske te Turske razvojne agencije TIKA, kao i studenata turkologije i turskih studenata koji u Zagrebu borave na programu akademske razmjene Erasmus Plus.

Goste je pozdravio Goran Beus Richembergh, predsjednik Hrvatsko-turske udruge prijateljstva, naglasivši da je Udruga u 2019. godini nizom programa svečano ali i radno obilježila svoj veliki jubilej – 25 godina uspješnoga rada i djelovanja. Zahvalio je svima koji su u tome pomogli i koji podupiru rad Udruge. Svima je zaželio ugodne predstojeće blagdane i zaželio puno uspjeha i zadovoljstva u novoj 2020. godini.

Čestitkama se pridružio i g. Haşim Koç, voditelj Ureda TIKA-e u Zagrebu, izrazivši svoje zadovoljstvo uspješnom suradnjom s HTUP-om i poželivši našoj Udruzi puno uspjeha u radu i u narednoj godini.

Zamjenik turskog veleposlanika g. Fatih Kaya sudionike druženja je pozdravio u ime odsutnoga veleposlanika Hızlana i zahvalio svim članicama i članovima Udruge na predanom radu i raznovrsnim programima koje Udruga provodi na razvijanju hrvatsko-turskih prijateljskih odnosa. Svima je poželio puno uspjeha i zadovoljstva u 2020. godini, ističući da će Veleposlanstvo i nadalje pružati punu potporu nastojanjima Udruge.

U glazbenom dijelu programa nastupili su gitaristkinja Vanja Jelača, koja je odsvirala i otpjevala tursku skladbu “Üsküdargiderken” i hrvatsku skladbu “Sretan Božić svakome” te klarinetist Branimir Norac, koji je izveo dvije svoje skladbe. Studentice turkologije Paula Drenški i Paola Brunović recitirale su na hrvatskom i turskom jeziku pjesmu Dragutina Tadijanovića “Dugo u noć” i Ahmeta Hamdija Tanpınara “Ne içindeyim zamanin”. U drugom dijelu programa, uz tursku glazbu, nastupile su i članice plesne skupine Sheherezade Oriental Dances, pod vodstvom Seadete Osmani, izvevši splet orijentalnih plesova.

Zahvaljujući zagrebačkoj turističkoj agenciji Jungle Tribe jedan od sudionika večeri dobio je za nagradu novogodišnji paket aranžman u Istanbulu!

Na blagdanskom druženju, koje je potrajalo do kasnih sati, poslužene su i hrvatske i turske slastice.