Drugi tjedan turskog filma počinje u utorak: DEVET TURSKIH FILMOVA U KINU EUROPA

vanjska  U utorak, 16. travnja počinje drugi po redu Tjedan turskog filma u Zagrebu. Hrvatsko-turska udruga, u suradnji s Veleposlanstvom Republike Turske i pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Ministarstva kulture i turizma Republike Turske, za ovu je smotru pripremila devet filmskih naslova recentne turske kinematografije. Njih je odabrala voditeljica projekta TTF-a Andrea Berković.

Iskustvo prošlogodišnjega Tjedna, prvoga po redu, bilo je izvrsno: projekcije je posjećivalo u prosjeku oko dvije stotine gledatelja, a ove godine, već i zbog povoljnijega termina, očekuje se i mnogo više ljubitelja filma.

Tjedan će biti svečano otvoren u 19,30 sati projekcijom filma ‘Posljednja postaja Oslobođenje’ (Kurtuluş son durak) redatelja Yusufa Pirhasana iz 2012. godine. Radi se o drami-komediji koja je vrlo hvaljena ne samo u Turskoj nego i u inozemstvu.

Do nedjelje, 21. travnja, zagrebačka će publika u kinu Europa moći vidjeti filmove u tri termina prikazivanja (u 17, 19 i 21 sat). Većina filmova će se prikazati i u reprizama kako bi ih moglo vidjeti što više gledatelja.

Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Program ovogodišnjega Tjedna turskog filma, s video-najavama (trailerima), potražite na www.turski-film.com