Koncertnom senzacijom u zagrebačkom HNK-u započela hrvatska turneja “Vivaldijeva 4 godišnja doba za tri klavira”

Image result for vivaldi 4 seasons for 3 pianosSjajan projekt hrvatsko-turske glazbene suradnje “Vivaldijeva 4 godišnja doba za 3 klavira” sinoćnjim koncertom u prepunom HNK u Zagrebu dobio je novu dimenziju. Hrvatski skladatelj i pijanist Matej Meštrović Vivaldijevu čuvenu kompoziciju preradio je za tri klavira i harmoniku i izvodi je zajedno s hrvatskim pijanistom Matijom Dedićem i turskim pijanistom Hakanom Alijem Tokerom.

Nakon prošlogodišnjega senzacionalnog koncerta koji su tri maestra izvela na Dubrovačkim ljetnim igrama, u veljači ove godine materijal su snimili u Zagrebu a 11. kolovoza u izdanju američke Parma Recordings  jedne od najpoznatijih svjetskih izdavačkih kuća ozbiljne i jazz glazbe pod etiketom Navona Records,  izdan je i nosač zvuka koji je već u nekoliko tjedana osvojio top liste najslušanijih albuma klasične glazbe u nizu zemalja.

Sinoćnjim koncertom u Zagrebu započeli su turneju po Hrvatskoj u sklopu koje će narednih dana nastupiti u nacionalnim kazališnim kućama u Rijeci, Splitu i Varaždinu. Pridružio im se i proslavljeni američki skladatelj i pijanist Matthew Mayer, koji izvodi svoje tri kompozicije kao uvertiru u koncert.

Oduševljena zagrebačka publika sinoć je ovacijama ispratila ova četiri vrhunska pijanista. Na koncertu su bili i Nj. E. Mustafa Babur Hızlan, veleposlanik Turske u Zagrebu sa suprugom i kćeri, Goran Beus Richembergh, predsjednik HTUP-a sa suprugom te Arsen Kantarci, izvršni predsjednik Hrvatsko-turskog poslovnog kluba sa suprugom.

Image result for vivaldi 4 seasons for 3 pianos