ODRŽANA JE IZBORNA SKUPŠTINA HRVATSKO-TURSKE UDRUGE PRIJATELJSTVA: U JUBILARNU GODINU S JOŠ VIŠE AKTIVNOSTI

U utorak, 14 svibnja održana je redovita izborna Skupština Hrvatsko-turske udruge prijateljstva. U Kulturno-informativnom centru Udruge u prolazu Cibona članice i članovi su sumirali aktivnosti i programe realizirane u razdoblju nakon redovne izvještajne Skupštine (održane u ožujku 2018.) i ocijenili da Udruga vrlo aktivno radi i posluje, iskazavši povjerenje dosadašnjem vodstvu.

Na izbornoj skupštini utvrđen je i program manifestacija kojima će tijekom 2019. godine biti obilježen i jubilej Udruge – 25 godina uspješnoga rada i to pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Svečanosti počinju 11. lipnja svečanim koncertom trija Orient Expresto i dodjelom zahvalnica i diploma zaslužnim pojedinskima i institucijama. Nastavit će se izdavanjem prigodne jubilarne brošure Udruge, pjesničkim piknikom prijateljstva u čast prvoga turskog veleposlanika u Hrvatskoj Yüksela Soylemeza i njegove poeme „Ljubav je šalica pileće juhe“ koji ćese održati u rujnu. Vrhunac proslave bit će velika svečana akademija 24. listopada u Muzeju Mimara na kojoj će se dodijeliti i najviša priznanja – Povelje i Velike povelje hrvatsko-turskog prijateljstva. Uslijedit će u čast Dana Republike Turske gala koncert turskog pijanista  Hakana Ali Tokera i njegovih prijatelja, a svečanosti će biti zaključene u prosincu klavirskim koncertom Ivana Horvatića „Alla Turca – Vol.2“.

Skupština je potvrdila za još četiri godine mandat predsjedniku i potpredsjednicama Udruge – Goranu Beusu Richemberghu, Jani Bušić i Jasmini Jašaragić Özügergin, a u Izvršni odbor Udruge izabrani su još i Meliha Mehmedagić Nanić, Andrea Berković, Deniz Kaya Gunes, Andrija Karafilipović, Berislav Čižmek, Marko Šapina i Seadeta Osmani. Za predsjednika Nadzornog odbora ponovno je izabran Boško Matković a za članove Dijana Katica i Arsen Kantarci.