Održana promocija knjige Ivice Đikića o Šariku Tari:

BIOGRAFIJA JEDNOGA OD NAJPOZNATIJIH TURSKIH GOSPODARSTVENIKA
U srijedu, 12. ožujka u HKD “Napredak” u Zagrebu izdavačka kuća „Novi Liber“ i Hrvatsko-turska udruga prijateljstva predstavili su novu knjigu zagrebačkog novinara i publicista Ivice Đikića “Šarik Tara – život” koja na zanimljiv način svjedoči o bogatom životu Šarika Tare, velikoga dobrotvora, hrvatskog prijatelja i poznatog turskog poslovnog čovjeka. Šarik (Şarik) Tara, rođen 1930. godine u Skoplju, u Istanbul je doselio 1942., a dvije godine kasnije ondje mu se pridružila cijela obitelj.

Prezime Tara uzeli su nakon dolaska u Tursku 1944., po rijeci Tari koja najvećim dijelom teče kroz Crnu Goru, odakle potječe Šarikov otac. Stigli su iz skopskog bogatstva i bezbrižnosti u gotovo petnaestogodišnje stambolsko siromaštvo. Šarik je, unatoč tome, završio studij građevine na Istanbulskom tehničkom univerzitetu i 1957. godine osnovao svoju tvrtku koja od 1961. nosi ime ENKA. Danas je ENKA među najsnažnijim poslovnim grupacijama u svijetu, a Tara je, prema američkom Forbesu, među 500 najbogatijih ljudi na planeti i među desetoricom najimućnijih Turaka.

Promociju je u ime izdavača moderirao Slavko Goldstein, a o knjizi, koja je izdana uz hrvatski i na engleskom jeziku, govorili su Stipe Mesić, bivši predsjednik RH, Goran Beus Richembergh, predsjednik Hrvatsko-turske udruge prijateljstva, Amir Muharemi, bivši hrvatski veleposlanik u Ankari i generalni konzul u Istanbulu, turski veleposlanik Burak Özügergin te sam autor Ivica Đikić.