ODRŽANA REDOVNA IZBORNA SKUPŠTINA HRVATSKO-TURSKE UDRUGE PRIJATELJSTVA

U četvrtak, 11. lipnja, u dvorani Hrvatskog kulturnog društva „Napredak“ u Zagrebu održana je redovna izborna Skupština Hrvatsko-turske udruge prijateljstva Na Skupštini su usvojena izvješća o radu Udruge u 2014. godini, utvrđene programske smjernice za razdoblje do svibnja 2016. godine, donesen novi Statut Udruge te izabrano vodstvo Udruge za razdoblje od 2015. do 2019. godine.

Aktivnosti i poslovanje Udruge u 2014. godine, u kojoj je HTUP nizom programa obilježio svoju 20. obljetnicu rada, ocijenjeni su najvišim ocjenama. Prikazana je i prezentacija o brojnim aktivnostima koje je Udruga realizirala u protekle četiri godine u mandatu dosadašnjega vodstva. Udruga je, sukladno obvezama koje proistječu iz novoga Zakona o udrugama, unijela i nove odredbe u svoj Statut.

Na Skupštini su u vodstvo Udruge na mandat od 4 godine izabrani: Goran Beus Richembergh za predsjednika, Jana Bušić i Jasmina Jašaragić Özügergin za potpredsjednice, Ivica Horvat za tajnika, Dijana Katica za blagajnicu te Meliha Mehmedagić Nanić, Deniz Kaya Gunes, Andrea Berković, Mihajlo Popović, Andrija Karafilipović i Berislav Čižmek za članice i članove Izvršnog odbora Udruge. Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Boško Matković, a za njegove članove Faik Beširević i Arsen Kantarci.

Skup je pozdravila i prva tajnica Veleposlanstva Republike Turske gđa. Gulşah Cumhurcu, a pri samom kraju Skupštine sudionicima se pridružio i Nj. E. Ahmet Tuta, turski veleposlanik u Zagrebu.