Otpočeli Dani turske kulture u Šibeniku

aragulersbk522013a Sinoć je u galerijskom prostoru Muzeja grada u Šibeniku svečano otvorena retrospektivna izložba legendarnog turskog fotografa Ara Gulera pod nazivom “Oko Istanbula”. Na otvaranju su se nazočnima obratili Gojko Lambaša, ravnatelj Muzeja Grada, Goran Beus Richembergh, predsjednik Hrvatsko-turske udruge prijateljstva, Jasmina Jašaragić, potpredsjednica Hrvatsko-turske udruge prijateljstva, dr. Ante Županović, gradonačelnik Šibenika te Nj. E. Burak Ozugergin, veleposlanik Republike Turske, koji je službeno i otvorio izložbu.

Izložbom su započeli Dani turske kulture u Šibeniku koji se nastavljaju danas u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića projekcijom filma ‘Sreća’ iz 2007. godine, redatelja Abdullaha Oğuza. Revija suvremenog turskog filma nastavlja se i naredne tri srijede.

U Gradskoj knjižnici će 14. veljače biti predstavljeni i suvremeni turski romani koje je na hrvatskom jeziku izdala zagrebačka izdavačka kuća Hena.com.

Otvaranju izložbe, pored mnoštva Šibenčana, nazočili su i predstavnici turske Dogus Grupe, tvrtke koja je trenutno najveći pojedinačni strani ulagač u hrvatski turizam.

Izložbu Are Gulera sinoć je obišla i nova kanadska veleposlanica u Republici Hrvatskoj Nj. E. Louise LaRocque.

Svoj boravak u Šibeniku veleposlanik Ozugergin iskoristio je i za obilazak novog postava Muzeja grada, predstavljenog javnosti prije pet mjeseci, koji je već privukao pozornost velikoga broja posjetitelja, kako Šibenčana tako i mnogobrojnih turista.

Slike s izložbe pogledajte u našoj galeriji.