POTPISAN UGOVOR O MEĐUDRŽAVNOJ KULTURNOJ SURADNJI

Hrvatska ministrica kulture Andrea Zlatar Violić i turski ministar kulture i turizma Ömer Çelik 3. ožujka u Ankari potpisali su Međudržavni ugovor o kulturnoj suradnji, koji će vrijediti do 2016. godine. Taj će Ugovor omogućiti realizaciju niza kulturnih projekata zaštite kulturne baštine, kulturne razmjene kao i angažman stručnjaka iz obiju zemalja.

 

 

Od konkretnih projekata razgovaralo se o obnovi Maškovića hana u Vrani, rekonstrukciji dijela Sulejmanova mosta u Dardi i Osijeku, održavanju izložbi hrvatskoga arheološkog blaga u Istanbulu, gostovanju hrvatskih umjetnika u Turskoj, ovogodišnjem Motovun Film Festivalu, koji će za zemlju partnera imati Tursku, baš kao i Varaždinskih baroknih večeri 2015. godine. U hrvatskom izaslanstvu bili su još i Sanja Šaban, pomoćnica ministrice kulture za kulturnu baštinu te Goran Beus Richembergh, saborski zastupnik i predsjednik Hrvatsko-turske udruge prijateljstva koja je potaknula i realizira čitav niz kulturnih projekata i inicijativa.

 

 Goran Beus Richembergh, predsjednik HTUP-a i Jana Bušić, voditeljica Hrvatsko-turskog akademskog kluba s turskim ministrom Omerom Celikom i predsjednicom skupine prijateljstva Turska-Hrvatska u Turskom parlamentu Aysom Turkmenoglu