TURSKI VELEPOSLANIK TUTA UPRILIČIO SVEČANO PRIMANJE ZA PREDSTAVNIKE HRVATSKO-TURSKE UDRUGE PRIJATELJSTVA

Veleposlanik Republike Turske u Zagrebu, Nj.E. Ahmet Tuta u srijedu, 27. svibnja, u svojoj je rezidenciji povodom uspješno održanoga 4. Tjedna turskog filma u Zagrebu, upriličio svečani prijem u čast Hrvatsko-turske udruge prijateljstva. Pored članova vodstva Udruge na prijemu su sudjelovali i svi članovi volonterskog tima Tjedna turskog filma, kao i predstavnici organizacija s kojima Udruga neposredno surađuje na realizaciji ovoga važnoga kulturnoga projekta te članovi Uprave Kentbanka, koji je jedan od donatora Tjedna.

Veleposlanik Tuta biranim je riječima pozdravio goste, ističući veliku vrijednost i važnost napora koje Hrvatsko-turska udruga prijateljstva čini na predstavljanju turske kulture u Hrvatskoj, kao i na unapređenju prijateljstva dvaju naroda i dviju država, iskazujući spremnost za nastavak uspješne suradnje Veleposlanstva i Udruge.

 

Predsjednik Hrvatsko-turske udruge prijateljstva Goran Beus Richembergh u ime Udruge je zahvalio na ukazanom povjerenju i djelatnoj potpori veleposlanstva, aod ove godine i Yunus Emre Instituta, najavljujući nove programe i manifestacije kojima će Udruga nastaviti u postizanju svoje misije.