Dani turske kulture u Šibeniku i Dubrovniku

Četvrti po redu Dani turske kulture u Šibeniku održat će se od 9. do 27 veljače, a po prvi put će Dani turske kulture ove godine biti održani i u Dubrovniku i to od 8. do 13. ožujka.

Šibenska manifestacija započet će izložbom turske mlade ilustratorice, slikarice i glumice Duygu Serin u Muzeju grada Šibenika 9. veljače i ostat će odtvorena do 23. veljače. U sklopu manifestacije u Gradskoj knjižnici “Jurja Šižgoriča” srijedom će se prikazivati turski igrani filmovi, dok će Muzej grada 27. veljače ugostiti i predstavljanje knjige “Tragovi osmanske kulture u Hrvatskoj” autora Anđelka Vlašića i Oguza Aydemira. Umjetnički vrhunac šibenskih Dana svakako će biti klavirski koncert maestra Ivana Horvatića u foyeru šibenskoga HNK-a 13. veljače pod nazivom “Alla Turca”. Završni program Dana bit će večer turske glazbe i gastronomije 27. veljače u šibenskom Makari Clubu na Banju.

Sličan program očekuje i Dubrovčane u ožujku. Manifestacija će započeti otvaranjem izložbe fotografija „Odrazi/Yansımalar/Reflections“ turskoga fotografa Sultana Selima Kira. Pored knjige “Tragovi osmanske kulture u Hrvatskoj”, u Dubrovniku će također biti predstavljena i hrvatska izdanja turskih romana koje je izdala zagrebačka izdavačka kuća Hena.com. U hotelu Rixos Libertas Dubrovnik održat će se klavirski koncert maestra Ivana Horvatića te završna večer turske kulture i gastronomije.