Na izletištu Ključić brdo održan tradicionalni HRVATSKO-TURSKI PIKNIK PRIJATELJSTVA

Na velikogoričkome izletištu Ključić brdo u nedjelju, 19. listopada, održan je tradicionalni, 4. po redu Hrvatsko-turski piknik prijateljstva, na kojemu se okupilo oko 150 sudionika, članica, članova i prijatelja Hrvatsko-turske udruge prijateljstva. Među uzvanicima je bio i novi turski veleposlanik u Zagrebu, Nj.E. Ahmet Tuta sa suprugom, kojemu je piknik bio prvi veliki susret s članstvom naše Udruge, koja ove godine obilježava 20 godina uspješnoga djelovanja.

Piknik prijateljstva su svojim dolaskom uveličali i Veljko kajtazi, saborski zastupnik nacionalnih manjine (među kojima i turske), Aleksandar Tolnauer, predsjednik Savjeta za nacionalne manjine Vlade RH, Krešimir Ačkar, izaslanik gradonačelnika Velike Gorice, Oğuz Aydemir, predsjednik Turske zaklade za podvodnu arheologiju i Uğur Cantimur, direktor Turkish Airlinesa za Hrvatsku.

U kulturnom dijelu programa nastupio je Folklorni ansambl „Turopolje“ iz Velike Gorice, a za vrijedne poklone sudionicima tombole te hrvatsko-turske gastronomske užitke pobrinuli su se sponzori: Turkish Airlines, restoran Lokma, Jordie’s, Atlantic Grupa, Jamnica d.d., specijalizirana trgovina Lokum, slastičarnica Memy iz Velike Gorice, Vedi Zarifgl, izdavačka kuća Hena.com, TIS Grupa, te Veleposlanstvo Republike Turske u Zagrebu.

Na piknik su pristigli i gosti iz Rijeke, članice i članovi tamošnjega Hrvatsko-turskog društva te službenici Veleposlanstva i drugi članovi turske zajednice, s obiteljima, koji žive i rade u Zagrebu.

Glavnu nagradu na tomboli – povratnu kartu Turkish Airlinesa za Istanbul za dvije osobe osvojila je Ljubica Krešić iz Velike Gorice.

Poludnevno druženje proteklo je u znaku učvršćivanja prijateljstva među članicama, članovima i prijateljima naše Udruge, zabave i boravka u prirodi.

Hvala svima koji su sudjelovali, a napose timu HTUP-a koji je sve organizirao da se dobro družimo i radosni vratimo kući!

Foto: Tomislav Šebek i GBR