TURSKA – ZEMLJA PARTNER 17. MOTOVUN FILM FESTIVALA

Ovogodišnje, 17. po redu, izdanje Motovun Film Festivala, najvažnijega filmskoga festivala u Hrvatskoj, predstavit će posebnim programom Tursku kao zemlju partnera. U posebnom filmskom programu bit će prikazano deset suvremenih turskih filmova, a Festival će ugostiti i predstaviti i neke od njihovih redatelja.

 

 

U popratnim programima, u kojima je Hrvatsko-turska udruga prijateljstva partner Festivala, bit će predstavljene knjige turskih pisaca koje je u Hrvatskoj izdala zagrebačka izdavačka kuća Hena.com te održane radionice ebru-slikarstva pod vodstvom Ismete Sedlovski, a radionice žonglerstva i ulične performanse upriličit će skupina uličnih umjetnika iz Istanbula. DJ Deniz Gunes zabavit će publiku turskog VIP Partyja 27. srpnja, a zadnje večeri Festivala nastupit će poznati turski band Kolektif Istanbul.

U suradnji s Lokumom i Lokmom iz Zagreba posjetitelji Festivala probat će i neke turske delicije i čuvenu tursku kavu Kukahveci Mehmet Efendi.

Veliku potporu organizaciji turskog programa dali su Veleposlanstvo Republike Turske, Turkish Airlines i Ministarstvo kulture i turizma Republike Turske.

Program ovogodišnjeg Motovun Film Festivala možete naći na:

http://www.motovunfilmfestival.com